21 günlük kendi kendinize yapabileceğiniz özel bir çalışma

Sistemin harekete geçmesi için ilk önce bir niyet olmalıdır. Bu niyeti gerçekleştirmek için ise karar vermek çok önemlidir.

Evrensel hak ve paylaşım yasasına uyarak, zihinsel enerjimi koruyup, yükselterek ve sadece içsel gücüme güvenerek, kendimi ve yaşamımı yeniden yapılandırmaya niyet ediyorum ve şu anda bunu gerçekleştirmeye karar veriyorum.

Şimdi elinize bir kağıt ve kalem alın. Kendinizde fiziksel, zihinsel ve davranışsal olarak sevmediğiniz yönleri yazın. Şimdi şu soruyu kendinize sorun.

“Nasıl bir siz olursanız tam anlamıyla mutlu olursunuz?”

Öncelikle kağıda neleri değiştirmek istediğinizi yazmakla başlayın. Sonra bu yazdıklarınızın yerini daha yapıcı düşüncelerinizle değiştirin. “Öfkeliyim” yerine “ben sakinim.” “Birinin bana zarar vermesinden korkuyorum” yerine “Ben yaşamın akışına güvenen cesur biriyim.” “Kararsızım” yerine “Ben her konuda ve kararda net ve kararlıyım” gibi.

“Hangi düşüncelere sahip olursan kendini daha mutlu hissedersin?”

Şimdi elinize yeni bir kağıt alın ve düşüncelerinizi yazın. Hayata bakış açılarınızı, nelere şikayet ettiğinizi, ilişkiler, para, aşk, sağlıkla ilgili olan düşüncelerinizi ayrıntılı olarak yazın. Şimdi bunları olmasını istediğiniz şekilde yazın.

Hayatın zor olduğuna dair bir inancınız varsa yerine “Ben daha kolay ve akıcı bir hayat yaşamayı seçiyorum.” Değersiz olduğunuza dair bir inancınız varsa yerine “Ben değerliyim. Her halimle özelim, eşsizim ve benzersizim. Kendimi her koşulda seviyor ve onaylıyorum.” yazın

“Nasıl bir yaşam sürersem, işte tam olarak yaşamak istediğim hayat bu dersiniz?”

Geçmiş geçmişte kalmıştır. Şu andan itibaren nasıl yaşam sürmek istiyorsunuz?

Ömür boyu korkusuz bir hayat geçirmek değil “ben bir ömür boyu huzurlu, bolluk ve bereketle, güven içerisinde bir hayat yaşamayı seçiyorum.” gibi.

Hayatınızı yapılandırın

Bu bölümde kırtasiyeden kocaman sevdiğiniz renkte bir karton alın. Şimdi internetten ve ya dergilerden bu yazmış olduğunuz hayata uygun resimleri kesip, kartonunuza yapıştırın. Bu kartonu her gün görebileceğiniz bir yere asın ve bu hayata bir isim verin. Somut olsun. Size bu niyeti her daim hatırlatan bir metafor olsun. Nar, yüzük, saat, kitap, pembe gibi

Nefesle destekle

21 gün boyunca hiç aksatmadan sabah ve akşam olmak üzere her gün 10 dakikalık nefes çalışması yapın. Zihninizden kağıda yazdığınız olumlamaları ve niyetinizi geçirin. Nasıl bir hayat yaşamak istediğinizi, hangi düşüncelere sahip olmak istediğinizi, nasıl biri olmak istediğinizi zihninizden geçirin. Onu hayal edin, yaşayın, nefesle birlikte içinize çekin.

“Çalışma ayrıntılı bir şekilde Nilda Efeçınar’ın Bilinçaltının Büyüsü kitabında yer almaktadır.”

*Şuan ki durumun ne?

*Olmak istediğin yer neresi?

*Bunun gerçekleşmesi için yapılması gereken şeyler neler?

*Bu gerçekleştiğinde kendini nasıl hissedeceksin?

*Buna bir isim versen adı ne olurdu?